Om Brillehuset

Brillehuset en privateiet butikk som er medlem av optikersamlingen C-Optikk. Dette er Norges største sammenslutning av privateide optikerforretninger og selv om hver av butikkene er selvstendige – jobber vi sammen om å bli bedre.

Bedriften ledes i dag av Henning Hånes, som har jobbet på Brillehuset i over 20 år. Per Kåre Johnsen etablerte Brillehuset med beliggenhet i Myrabakken 12 i 1980. 10 år senere etablerte han også Brillehjørnet i Storgata 26. Optiker Solveig Irene Pålerud har siden den tid og frem til i dag vært daglig leder og optiker på Brillehjørnet, og overtok fullstendig denne bedriften høsten 2020. I forbindelse med vesentlige utvidelser av Brillehuset i 2007 var det i tillegg til å fremstå med en stor og moderne optisk forretning også ønske om å etablere en tidsmessig optometrisk avdeling for synsundersøkelser og det som naturlig hører sammen med dette. Molde Synskirurgi ble derfor etablert i 2008 og deler lokaler og personale med Brillehuset i Myrabakken. Per Kåre Johnsen er nå ute av den daglige driften på Brillehuset, men er fortsatt daglig leder av Molde Synskirurgi.

Dyktige ansatte

Vi har til sammen 4 ansatte på Brillehuset. Det er 2 optikere, Ådne Stubø og Henning Hånes, som begge er høyskoleutdannet med bachelor i Optometri, har autorisasjon fra Statens Helsedepartement, og er medlemmer av Norges Optikerforbund. De har også spesialisert seg på kontaktlinser og har Helsetilsynets spesialistkompetanse for kontaktlinsetilpasning. I tillegg har også Henning Hånes gjennomført et 2-årig tilleggsstudie og avlagt mastergrad i klinisk optometri ved Pennsylvania College of Optometry i USA. I butikken jobber også Vanja Røstgård og Irene Nyheim. De har blant annet god kompetanse på brilleinnfatninger.


Høy kompentanse

Vårt mål er gjennom høy faglig kunnskap, samt ved å tilby de beste produktene fra dagens ledende leverandører, å kunne råde våre kunder til best mulig synsløsninger. Dette i form av problemfri bruk av briller, kontaktlinser, eller andre former for synskorreksjon. Innbefattet i sistnevnte er synskorrigerende kirurgi og innoperering av permanente linsesystemer i øyet som gjøres lokalt i vår søsterbedrift Molde Synskirurgi. Våre synsundersøkelser er meget grundige med svært avansert optisk utstyr i begge våre butikker og vi fører et bredt sortiment av kvalitetsprodukter innen briller, linser og solbriller fra kjente merkevarer.

Vi jobber for høy faglig kompetanse hos alle våre ansatte slik at du til en hver tid skal møte topp kvalifisert fagpersonell!