Barnebriller

Når du skal velge briller til barnet ditt er det viktig å tenke på at de må tåle en støyt, samtidig som de må være både lette og kule for at barnet skal trives med å bruke dem.

Det er en selvfølge at glassene skal være av plastmaterialer, slik at de ikke knuses under lek og skader barnet. I tillegg bør de være herdet for å beskytte mest mulig mot slitasje og riper på overflaten.

 

Valg av brille

Når du skal velge briller til barnet ditt er det viktig å tenke på at de må tåle en støyt, samtidig som de må være både lette og kule for at barnet skal trives med å bruke dem. Det er en selvfølge at glassene skal være av plastmaterialer, slik at de ikke knuses under lek og skader barnet. I tillegg bør de være herdet for å beskytte mest mulig mot slitasje og riper på overflaten.

Barnebriller kan gjerne ha “spreke” og morsomme farger og fassonger, og bør ofte for de aller minste ha ridestenger (krokende på stengene), slik at de sitter godt på plass under lek og andre aktiviteter.

 

Langsyn og nærsynthet

Langsynthet (overlangsynthet) er vanlig hos nyfødte. Dette gir som regel ingen problemer, og vil ofte avta etter hvert som kroppen vokser. Det kan imidlertid, som følge av dette, oppstå problemer med samsynet, og i verste fall kan barnet begynne å skjele.

Skjeve hornhinner (astigmatisme) av vesentlig grad er ofte arvelig, og medfødt. Dette kan gi problemer i form av hodepine og leseproblemer.

Nærsynthet er uvanlig i de første leveårene. Dette utvikler seg som oftest i tenårene.

Nyttig info

Om briller til barn

I motsetning til voksne, så er det spesielt viktig at eventuelle synsfeil hos små barn under 8-10 år blir oppdaget så tidlig som mulig

Les mer »