Om optikeren

Brillehuset er en privateid butikk som er medlem av optikersamlingen C-Optikk. Dette er Norges største sammenslutning av privateide optikerforretninger, og selv om hver av butikkene er selvstendige – jobber vi sammen om å bli bedre.

Bedriften ledes i dag av Henning Hånes, som har jobbet som optiker på Brillehuset i over 20 år. Det var Per Kåre Johnsen som etablerte Brillehuset med beliggenhet i Myrabakken 12 i 1980. 10 år senere etablerte han også Brillehjørnet i Storgata 26, der Solveig Irene Pålerud siden den tid og frem til i dag har vært daglig leder og optiker. Høsten 2020 overtok hun Brillehjørnet fullstendig. I forbindelse med vesentlige utvidelser av Brillehuset i 2007 var det i tillegg til å fremstå med en stor og moderne optisk forretning også ønske om å etablere en tidsmessig optometrisk avdeling for synsundersøkelser og det som naturlig hører sammen med dette. Molde Synskirurgi ble derfor etablert i 2008 og deler lokaler og personale med Brillehuset i Myrabakken. Per Kåre Johnsen er nå helt ute av driften av Brillehuset, men han er fortsatt daglig leder for Molde Synskirurgi.

Det er til sammen 4 ansatte på Brillehuset. 2 optikere, Ådne Stubø og Henning Hånes, samt 2 som jobber i butikken, Vanja Røstgård og Irene Nyheim. Optikerne er høyskoleutdannet med bachelor i Optometri, har autorisasjon fra Statens Helsedepartement, og er medlemmer av Norges Optikerforbund. De har og spesialisert seg på kontaktlinser og har Helsetilsynets spesialistkompetanse for kontaktlinsetilpasning. I tillegg har Henning Hånes også gjennomført et 2-årig tilleggsstudie og avlagt mastergrad i klinisk optometri ved Pennsylvania College of Optometry i USA.

Vårt mål er gjennom høy faglig kunnskap, samt ved å tilby de beste produktene fra dagens ledende leverandører, å kunne råde våre kunder til best mulig synsløsninger. Dette i form av problemfri bruk av briller, kontaktlinser, eller andre former for synskorreksjon. Innbefattet i sistnevnte er synskorrigerende kirurgi og innoperering av permanente linsesystemer i øyet som gjøres lokalt i vår søsterbedrift Molde Synskirurgi. Våre synsundersøkelser er meget grundige med svært avansert optisk utstyr i begge våre butikker og vi fører et bredt sortiment av kvalitetsprodukter innen briller, linser og solbriller fra kjente merkevarer.

Vi jobber for høy faglig kompetanse hos alle våre ansatte slik at du til en hver tid kan møte topp kvalifisert fagpersonell i vår butikk!

Les også..